Ciclul semințelor – sau cum poți face un detox hormonal

Pentru pacientele cu dezechilibre hormonale, cele cu menstruații neregulate sau care au dificultăți în a obține o sarcină din cauza perturbărilor de ovulație:

Există soluții nehormonale, naturale, prin care durata ciclului menstrual devine regulată de la lună la lună, simptomele specifice menstruației sunt reduse, iar BONUS, funcția ovariană se îmbunătățeṣte ducând la ovulație lună de lună ṣi îmbunătățirea ṣanselor de a rămâne însărcinată.

Ce trebuie să faceți?

1) Găsiți o sursă bio sau organică de unde cumpărați toate cele 4 tipuri de semințe.

2) Aṣteptați debutul unei menstruații pentru a începe seed cycling.

3) Odată cu menstruația trebuie să începeți cu semințele de in ṣi cele de dovleac, iar din momentul când ajungeți la ovulație, treceți pe susan ṣi floarea soarelui.

4) Semințele le puteți consuma ca atare dar funcționează uneori mai bine dacă sunt măcinate.

5) E suficient câte 1 linguriță pe zi din cele 2 semințe specifice fazei în care va aflați dacă semințele sunt măcinate. Dacă le consumați ca atare trebuie câte 2 lingurițe pe zi din fiecare.

Dacă nu ṣtiți exact când aveți ovulația sau ciclurile nu sunt la 27-29 zile, puteți lua primele 2 semințe până în ziua 14-15 apoi până la menstruație, celelalte. Astfel vă va ajuta ṣi să vă reglați menstruațiile la un interval cât mai aproape de 28 zile.

Această terapie funcționează mai bine dacă:

🌸 mâncați sănătos (fără alimente cu hormoni, aditivi, mezeluri, dulciuri, etc),

🌸 aveți un somn de minim 6 ore începând cu cel târziu ora 23:00,

🌸 viață sexuală armonioasă,

🌸 evitați stimulenții (energizante, alcool, cafea, ceai verde, ceai negru),

🌸 evitați fumatul.

Se poate folosi la orice vârstă, inclusiv în postmenopauză.

Cum ajută aceste semințe la reglarea funcției ovariene?

Inul ṣi dovleacul din prima parte a ciclului ajuta la reglarea estrogenului fără a duce la creṣterea în exces a acestuia. In-ul conține lingan care scade estrogenul excesiv la femeile care se confruntă cu asa ceva (doamnele cu fibroame, polipi, probleme la sâni, hiperplazie de endometru).

Dovleacul conține zinc care va facilita producția de progesteron imediat după ovulație.

În a doua parte a ciclului, semințele conțin seleniu ṣi zinc, precum ṣi alte vitamine care ajută la producția unui nivel adecvat de progesteron.

Seleniul ajută ṣi la îndepărtarea excesului de estrogen de la nivel hepatic iar vitamina E îmbunătățeṣte progesteronul natural.

Per total fitoesteogenii din in (care sunt mai accesibil în varianta măcinată) si linganii care îndepărteaza excesul - duc la o reglare naturală a acestor hormoni în sânge.

Această metodă a ciclului semințelor este foarte renumită în medicina homeopată ṣi naturopată cu rezultate excepționale în cazul femeilor cunoscute cu dezechilibre estro-progestative.

Cum ar fi: femei cu amenoree, dereglari menstruale, chisturi ovariene, ovulații decalate, deficit de progesteron, deficit de fază luteală, dureri de sâni, menstruații dureroase, etc.

Sigur, ajută ṣi la creṣterea ṣanselor de a concepe pe cale naturală dacă problema ținea de ovar sau dezechilibrele hormonale ale femeii.