Ce înseamnă Yoni?
Yoni înseamnă în sanscrită „templu sacru” și este folosit pentru a face referire la zona organelor genitale feminine (uter, ovare, vagin, clitoris, cervix).
În Hinduism, Yoni este reprezentarea zeiței feminine Shakti, Sursa Vieții și forța creatoare.
În India, pe vremea când femeile erau venerate ca încarnări ale zeiței Mamă – a apărut conceptul de Tantra care asociază Yoni-ul cu Puterea Sacră, cu Înțelepciunea Universului iar Yoni-ul femeii este venerat ca un simbol al pântecelui universal, din care răsare și în care apoi dispare întreaga creație.
Adevărul este că atunci când o femeie este conectată la Magia din Pântec, poate să manifeste o viață trăită în abundență şi sănătate deplină şi să se simtă cu adevărat fericită în corpul ei şi în relația cu cei din jur.
În mod cert – Yoni sună mult mai bine decât orice termen vulgar folosit de către mulți oameni mai puțin educați în limbajul comun. Să încercăm să înțelegem că uterul și vaginul nostru sunt sanctuarul nostru intern, un loc prin care să ne putem accesa înțelepciunea și puterea noastră creatoare. Toți am venit pe lume din acest loc magic și misterios.
Majoritatea femeilor vorbesc despre Yoni doar dacă le doare ceva sau au nevoie să meargă la medic şi foarte multă lume consideră Yoni a fi ceva murdar care trebuie mereu curățat sau vindecat.
Multe femei nu se cunosc, nu îşi cunosc nici măcar propria anatomie, au jenă sau frică să se uite mai atent sau să îşi exploreze corpul în totalitate. Cel mult se spală repede în ideea de a nu se simți murdare îşi se acoperă repede la loc.
Generații întregi de femei nu au discutat despre menstruație, amor sau sarcină nici măcar cu mama sau prietenele apropiate. Din fericire, în ultimii ani, femeile au început să se “trezească”, să se descopere, să iasă din zona tabu a multor noțiuni legate de feminitate şi totodată încep să se vindece spiritual.
Într-o lume cu atâta acces la informație – totuși sunt femei mature care nu știu elemente de bază despre Yoni-ul lor. Femei care au această fereastră spre universul interior și exterior complet opacă, amorțită, anesteziată. Există nenumarate femei care vin la consultații și spun că nu au avut în viața lor un orgasm sau că singura noțiune despre colul uterin pe care o cunosc este că are legătură cu testul Papanicolau sau cu cancerul.
În medicina chinezească care stă la baza practicilor feminine taoiste, zona Yoni-ului este locul unde Energia Chi (energia vitalității) se produce și de unde se răspândește în tot corpul.
Yoni este reprezentată energentic de a doua chakra din corp numita Svadhisthana, sau chakra sacrală, și este situată la jumătatea distanței dintre osul pubian și ombilic.
Ca să înțelegem cum funcționează, gândiți-vă la ea ca fiind punctul prin care curge liber, exact ca o apă, toată energia feminină, senzualitatea, pasiunea, încrederea, plăcerea și dorința.
Dacă această zonă este blocată, funcționează anormal sau dacă energia este reprimată, atunci nu vom avea vitalitate în corp și în restul organelor, ne vom îmbolnăvi mai ușor și îmbătrânim mult mai repede iar starea noastră generală se va baza mai mult pe îngrijorare, frică, tristețe şi depresie.
Simptome ale unui Yoni bolnav :
- Libido scăzut – uscăciune vaginală, dispareunie – dureri în timpul contactului sexual
- Menstruații dureroase, exagerat de abundente sau neregulate
- Exces de hormoni feminini – refularea energiei – ajungeți să vă simțiți frustate, furioase și nemulțumite mereu.
- Dezechilibre hormonale și infertilitate
- Infecții genitale recurente și/sau cistite recurente
- Patologii ginecologice chistice sau tumorale – fibrom uterin, chisturi ovariene, endometrioză, etc
- Imagine deformată despre corpul dvs și despre frumusețe
- Relații de cuplu nesatisfăcătoare și/sau dramatice
Cum ar trebui să vă simțiți dacă chakra Svadhisthana este deschisă și echilibrată? Sigur, în primul rând veți fi sănătoase, vă veți simti bine în pielea dumneavoastră, atrăgătoare, fertile, încrezătoare și feminine.
Plexurile nervoase din zona Yoni-ului și terminațiile nervoase de aici transmit mesaje spre creier prin măduva spinării. Echilibrul hormonal și emoțional al femeii se traduce printr-o sănătate a zonei pelvine.
De aceea o femeie care are Yoni-ul trezit, viu și sănătos este o femeie fericită, a cărei vitalitate se vede și se simte.
Ca idee generală, sănătatea are mereu ca punct de plecare aria feminină de maximă vitalitate – Yoni. O pacientă cu probleme ginecologice va avea mereu şi alte probleme de sănătate în cascadă.
Nu există viață fără Divinitate – imposibil. Și asta este clar pentru toți cei care studiază medicina și mai ales pentru medicii care lucrează cu sarcina și naşterea. Totul este o minune, fiecare bebeluș și fiecare mamă care se naşte odată cu pruncul ei.
Calea spre Divinitate e scopul existenței noastre. Să ne iubim şi să ne respectăm mai mult: mamele, soțiile, fiicele și per total femeile din viața noastră.
Yoni e un loc sacru – să îl cunoaştem, să îl iubim și să îl îngrijim aşa cum merită.
Vă invit aşadar la Yoni Wellness!
Nu există viață fără Divinitate – imposibil. Și asta este clar pentru toți cei care studiază medicina și mai ales pentru medicii care lucrează cu sarcina și naşterea. Totul este o minune, fiecare bebelus și fiecare mamă care se naşte odată cu pruncul ei.
Calea spre Divinitate e scopul existenței noastre. Să ne iubim şi să ne respectăm mai mult : mamele, soțiile, fiicele și per total femeile din viața noastră.
Yoni e un loc sacru – să îl cunoaştem, să îl iubim și să îl îngrijim aşa cum merită.
Vă invit aşadar la Yoni Wellness!