Naṣterea cu debut natural vs naṣterea indusă

Care este diferența între naṣterea care porneṣte de la sine vs naṣterea indusă?

1) La un travaliu care porneṣte de la sine, oxitocina naturală traversează creierul mamei ṣi produce beta endorfine care ajuta la scaderea senzației de durere. Deci funcţionează ca un analgezic natural care ameliorează parțial durerea mamei.

Oxitocina sintetică nu face acelaṣi lucru. Ea impiedica formarea endorfinelor deci mama resimte travaliului ca fiind mult mai dureros decât cel natural.

2) Spre finalul sarcinii, atunci când uterul e pregatit de naṣtere, el creează un număr de receptori pentru oxitocină. Pe aceṣti receptori, se va fi fixa oxitocina naturală si uterul se va contracta.

Atunci cand naṣterea este indusă, de obicei corpul nu a pregatit (încă) un numar suficient de receptori, motiv pentru care va fi nevoie de o doză mai mare de oxitocină (in cazul nostru sintetică) pentru a produce acelaṣi efect, acelasi numar de contracții. Asta va duce iar ..la o durere mai mare.

3) La o declanṣare spontană a naṣterii, colul uterin este deja pregătit pentru a se dilata. Astfel, contracțiile vor permite colului ( care are elasticitatea potrivită) să se dilate natural ṣi firesc.

La o naṣtere indusă, colul este de cele mai multe ori nepregatit, iar acele contracții îl vor dilata mai greu ṣi cu risc mai mare de rupturi de col.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Mai sunt multe diferențe, unele medicale, altele de percepție sau chiar emoționale, motiv pentru care, aṣa cum ṣtiți deja, eu NU sunt un fan al naṣterilor induse.

Sigur, uneori legea ṣi protocoalele impun naṣterea indusă (la femeile cu diabet care au de altfel risc mare de a muri bebeluṣul în burta peste 38 saptamani si 5 zile, sau cand termenul e depăṣit si analizele copilului arată că poate muri oricând dacă mai stă, etc). Dar ideal ar fi să nu ne aflăm în această situație.

Din acest motiv, cel mai bine e ca travaliul sa porneasca natural sau să încercam acasă metode naturale de declanṣare a travaliului.

Aveți aici episodul ṣi va invit să îl urmăriti

:https://youtu.be/4_87y_FzYvE