Cât de repede se vede sarcina la echografie?

Cât de repede se vede sarcina la echograf ?

Primesc des întrebarea asta.

Testul de sarcină iese pozitiv abia în perioada când trebuia de drept să vină menstruația, sau uneori după câteva zile de întarziere.

După cum ṣtiți, sarcina se calculează începând cu prima zi a ultimei menstruații INDIFERENT când considera femeia că a avut ovulația sau contactul sexual. Pentru simplul fapt că spermatozoizii traiesc 3-5-7 zile funcție de bărbat, iar implantarea durează 8-14 zile. Aṣadar, sarcina are 4 săpămâni în ziua când trebuia menstruația să vină dar nu a venit.

La 4 săptămâni (deci la momentul testului pozitiv), sarcina este extrem de mică, nu se poate vedea încă cu ochiul liber.

Trebuie să mai treacă undeva între 7 si 10 zile pentru ca sacul gestațional să aibă câțiva milimetri ṣi să poată fi vizibil ṣi măsurabil.

În imagine aveți o sarcina de 5 săptămâni ṣi 2 zile.

Ce e cu negru este lichidul amniotic, iar cerculețul micuț este vezicula vitelină (rezerva de hrană a bebeluṣului până la formarea placentei).

Embrionul este minuscul, abia se vede ca o liniuță albă de 1-2 mm aflată la limita inferioară a veziculei viteline.

Deci cu sonda endovaginală, sarcina se vede cam la o săptămână de la întârzierea menstruației, deci de la 5 săptămâni de sarcină.

Dacă aṣteptați 2 săptămâni, puteți avea ṣansa să auziți deja inimioară bebeluṣului, pentru că ea începe să bată la 6 săptămâni, chiar daca embrionul are mai puțin de 1 cm lungime.

Viața este un miracol 🙏

Să o cinstim ṣi să o onorăm.