Când si cum se fac corect testele de sarcină

În peste 3 ani de Yoni Wellnes cred că am primit sute de poze ca aceasta, de la diverse persoane, cu rugamintea să le interpretez dacă sunt pozitive sau negative.

De unde apare confuzia ?

Voi ce parere aveți ? Sunt pozitive sau nu ?

Ca să facem lumină în acest subiect al testelor "slab pozitive", aṣ vrea să clarific câteva lucruri:

1) Momentul când faceți testele este foarte important. Eu am vazut că circula pe social media nenumarate videoclipuri cu fete care îṣi fac teste începând cu 6DPO (a 6-a zi post ovulație), dar sincer- e MULT PREA DEVREME.

2) Un test făcut prea devreme poate fi fals negativ, din acest motiv, aṣteptați măcar până în zilele 10-12 după ovulație pentru primele teste, dacă nu aveți răbdare să vedeți dacă vă întârzie menstruația sau nu.

3) Testele urinare detectează hormonul placentar betaHCG, deci ca să iasă testul pozitiv trebuie ca implantarea să aiba loc ṣi să înceapă placenta să se formeze. Dacă faceți testul înainte de implantare, va ieṣi negativ deṣi poate sunteți în curs de obținere a sarcinii. Implantarea are loc între zilele 8-12 DUPĂ OVULAȚIE. Deci degeaba faceți teste mai devreme de atat. Nu sunt relevante.

4) Acuratețea testelor e diferită. Cele mai sensibile (ṣi mai scumpe) pot detecta de la 10 UI de beta HCG iar majoritatea testelor abia de la 20 sau 25 UI. O femeie care NU este însărcinata are HCG sub 5. Deci de la 10 în sus, este gravidă.

5) O liniuță chiar ṣi foarte slab vizibilă înseamna că în urină a fost detectat minim cât poate testul să gasească (10, 20, 25 UI beta HCG). Deci chiar dacă se vede slab, hormonul de sarcină este prezent, deci SARCINA EXISTĂ, doar că e foarte foarte mică.

6) Dacă repetați testul dupa minim 48 ore din urina de dimineață, jetul mijlociu (aṣa se face corect un test), ṣi dacă sarcina evoluează normal, veți observa că liniuța va fi din ce în ce mai pronunțată, pe acelaṣi tip de test.

7) În mod normal, la o sarcină normală, HCG se dubleaza din 48 în 48 ore. Deci creṣterea hormonului este foarte lentă. Dacă începe de la 5, abia in 2 zile devine 10, si peste inca 2 zile 20 si tot asa... numai bine când întârzie menstruația, valoarea ajunge la 70-100 funcție de momentul când a avut loc implantarea.

😎 Momentul concepției (când credeți dvs că ați rămas însărcinată) este irelevant. Pentru că nu se întâmplă nimic în acea zi decât contactul sexual. Spermatozoizii traiesc intre 2 ṣi 6 zile funcție de sănătatea bărbatului, fetilizarea ovulului poate avea loc cu o marjă de 48 ore fata de când credeti dvs ca aveti ovulația, călătoria ovulului fertilizat are si ea timp variabil, apoi viitorul bebeluṣ mai pluteṣte o vreme în cavitatea uterină până îṣi alege un loc potrivit de implantare, etc, etc.

De asta nici sarcinile nu se calculeaza de la concepție ci de la prima zi a ultimei menstruații - când porneṣte dezvoltarea ovulului.

9) Dacă încă aveți dubii, puteți recolta din sânge oricând analiza, ṣi va ieṣi exact valoarea numerică de beta HCG pe care o aveți - negru pe alb 🥰

Aṣadar, testele de mai jos sunt toate pozitive, probabil e o sarcină mai mică de 4 săptămâni (3 saptamani si 4-5 zile).

Spor la bebeluṣi pentru părinții doritori 💕